Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Forebyggende initiativer

Forebyggende initiativer

Skole-hjem-samarbejde

Vi finder det yderst vigtigt, at vi på Vestbjerg Skole har et godt skole-hjem-samarbejde, som fokuserer på fællesskab, trivsel og samarbejde. Derfor anbefales, at der i samarbejde med klasseforældrerådet målrettet arbejdes med dette efter behov på forældremøderne gennem hele skoleforløbet. 

Trivselspersonen er tilknyttet skolens PLC Ressource/Vejledning, og her varetages en forebyggende og foregribende social indsats for skolens elever.

PLC-Ressource

For at undgå den mere skjulte mobning ved hjælp af mobiltelefon eller over internettet (digital mobning) undervises der i "Mit liv på nettet" på 2., 4., 6., og 8 årgang. Dette understøtter elevernes  etiske filter i forhold til online kommunikation. 

Elevråd

Skolens trivselsmåling indeholder spørgsmål om mobning. Med udgangspunkt i undersøgelsen drøfter elevrådet mobning på skolen og kommer med forslag til initiativer, som vil forbedre trivslen generelt. Det anbefales, at elevrådet afholder en temadag, hvor de blandt andet kan arbejde med trivsel og medansvar.

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelsen anvendes i det forebyggende arbejde. Alle klasser har en venskabsklasse. Målet er at skabe en relation til en anden klasse, som man kan arbejde og hygge sig sammen med. En væsentlig præmis for dette arbejde er ligeledes at styrke et sammenhold på tværs af alder og klassetrin. Det er op til de enkelte team at udvikle og udbygge venskabet. 

Følgende klasser er venskabsklasser:

Børnehaveklasse - 5. klasse
1. klasse - 6. klasse
2. klasse - 7. klasse
3. klasse - 8. klasse
4. klasse - 9 klasse

Morgensamlinger

Der afholdes morgensamlinger for at styrke fællesskabsfølelsen.

Legepatrulje

Legepatruljen består af en række elever fra forskellige årgange (5. og 6. årgang). Legepatruljen skal i grupper på skift igangsætte lege og aktiviteter for en udvalgt gruppe elever fra klynge A (hovedsageligt fra 0. årgang og 1. årgang) . Alle eleverne i klynge A får dermed tilbuddet om at lære legepatruljen at kende. Legene er med til at skabe sjove fysiske aktiviteter. Desuden medvirker det til at skabe gode relationer og venskaber, hvilket er et godt fundament for at trives. Legepatruljens fokus er, at alle har én at være sammen med i frikvarteret. Legepatruljen inviterer alle de elever med i legen som måtte have lyst.

Konfliktmæglergruppen

Konfliktmæglergruppen består af elever fra 5. årgang, som har lyst til at hjælpe de yngste elever med at få det godt i frikvartererne og have det godt i skolen. 

"Konflikter er en naturlig del af livet og er ikke nødvendigvis dårlige. Hvis konflikter håndteres  på en god måde, kan de faktisk føre til god udvikling". 

Modtagelse af nye elever

Hvis det er muligt mødes skolens ledelse og klassens lærer med forældre (eleven kan deltage), inden barnet begynder på Vestbjerg Skole.

Tilbage